Ontdek Roeien

Je kunt overal ’t water op en genieten van de natuur. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met de boot door het water glijdt, is niet te beschrijven, dat moet je ervaren! En of je nu 10 of 85 jaar bent, roeien is voor iedereen.

Meer lezen over roeien?

Heb je zin om bij Thyro te roeien? Kijk dan op Contact hoe je met ons in contact kunt komen.

Basisroeicursus (BRC) bij Thyro

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden, maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen. Thyro heeft een volledig aangepaste accommodatie en aangepast materiaal. Hierdoor kunnen mensen met een functionele beperking ook genieten van deze mooie sport.

De cursus vindt twee keer in de week plaats en duurt zes weken. Door de weeks om 19.00 (dit wordt in de loop van de cursus vervroegd vanwege zonsondergang) en in het weekend in de ochtend. De cursus duurt zes weken en kost €70,- (jeugd) of 100,- (volwassenen). Mocht je op bepaalde avonden niet kunnen, dan het verzoek dit aan te geven bij je aanmelding.

In 2024 zijn er drie BRC’s gepland. De eerste twee cursussen starten op:

30 maart – er wordt geroeid op zaterdagen om 9:00 en op woensdagavond

12 mei – er wordt geroeid op zondagen om 10:30 en op donderdagavond

Roeivereniging Thyro

Thyro is een vereniging waar je kan wedstrijdroeien, fraaie dagtochten kan maken of recreatief kan roeien op het Twentekanaal. Daarnaast kun je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. De roeivereniging heeft een regionale functie, de leden komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit de omliggende gemeenten en Duitsland. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Voor meer informatie over de vereniging, zie elders op deze site.

Nieuwsgierig geworden? Heb je nog vragen of wil je je vast aanmelden? Stuur een mailtje naar loithyro@gmail.com

Wil je verzekerd zijn van deelname, meld je dan op tijd aan!